JetSosyal

KVKK Aydınlatma Metni

Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni

JetSosyal kişisel verilerin korunması konusundaki temel bilgilere aşağıda yer verilmiştir.

Genel Bilgilendirme

JetSosyal, 6698 sayılı kişisel verilerin korunması kanunu ("KVKK") m. 10'dan doğan aydınlatma yükümlülüğünü yerine getirmek için aşağıdaki bildirileri müşterilerimizin dikkatine sunar.

JetSosyal, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ("KVKK") ile ilgili mevzuat ve yasal düzenlemelerden kaynaklanan faaliyetlerimiz çerçevesinde kişisel verilerinizin işlenmesi, saklanması ile ilişkin veri sahibi ilgili kişileri aydınlatmak amacıyla amacıyla hazırlanmıştır.

JetSosyal olarak panel.jetsosyal.com adresindeki internet sitemiz (“Site”) içerisinde yer alan bazı alanlarda çerezler kullanmaktayız. Bu Çerez Politikası, JetSosyal tarafından yönetilen site için geçerlir ve Politika’da açıklanan şekilde kullanılacaktır.

Aydınlatma Metni, JetSosyal tarafından yayımlandığı tarih itibariyle geçerli olacaktır. JetSosyal işbu Kişisel Verilerin Korunması hakkındaki metnini yapılabilecek değişiklikler sonucunda her zaman güncelleme hakkını saklı tutar. JetSosyal işbu Kişisel Verilerin Korunması Metni’nde gerekli olduğu takdirde her zaman değişiklik yapabilir.

JetSosyal 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun ("KVKK") 10. maddesinden doğan aydınlatma yükümlülüğünü yerine getirmek amacıyla aşağıdaki açıklamaları siz değerli müşterilerimizin ve web-sitemizi kullanan 3. kişilerin dikkatine sunarız.

JetSosyal'in kişisel verileri toplamasındaki yasal dayanak nedir?

KVKK ile kişisel verilerin korunması esasları belirlenmiştir.

5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu hükümleri yoluyla da kişisel verilerin korunması için bazı hallerde cezai yaptırımlar öngörülmüştür.

Daha iyi hizmet verebilmek için 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği’nden doğan yükümlülüklerimizi ifa edebilmek amacıyla bazı kişisel verilerinizi sizlerden talep etmekteyiz.

JetSosyal kişisel verilerin toplanmasında hangi yöntemleri kullanıyor ve çerezleri nasıl kullanıyor?

JetSosyal web sitesinden işlem yapan müşterilerimizin verdikleri veriler, müşterilerimizin rızaları ve mevzuat hükümleri uyarınca JetSosyal tarafından işlenmektedir.

JetSosyal web sitesi çerez (cookie) kullanan bir sitedir. Çerez; kullanılmakta olan cihazın internet tarayıcısına ya da sabit diskine depolanarak söz konusu cihazın tespit edilmesine olanak tanıyan, çoğunlukla harf ve sayılardan oluşan bir dosyadır.

JetSosyal daha iyi hizmet verebilmek amacıyla ve yasal yükümlülüğü çerçevesinde, işbu Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Açıklama metninde belirlenen amaçlar ve kapsam dışında kullanılmamak kaydı ile sitemiz içinde gezinme bilgilerinizi toplayacak, işleyecek, güvenli olarak saklayacaktır.

JetSosyal sitesinde bulunan çerezler; yaptığınız tercihleri hatırlamak ve web sitesi kullanımınızı kişiselleştirmek, geliştirmek için kullanır. Bu kullanım parolanızı kaydeden ve web sitesi/mobil uygulama oturumunuzun sürekli açık kalmasını sağlayan, böylece her ziyaretinizde birden fazla kez parola girme durumundan kurtaran çerezleri ve daha sonraki ziyaretlerinizde sizi hatırlayan ve tanıyan çerezleri içerir.

JetSosyal Sitesi çerezleri Nasıl Kullanılmaktadır?

Aşağıdaki yöntemleri kullanarak çerezlere izin verme ve reddetme imkanını kullanabilirsiniz:

Google Chrome : Tarayıcınızın adres bölümünde yer alan, "kilit işareti"ni tıklayarak, "çerezler" sekmesinden çerezlere izin verebilir veya engelleyebilirsiniz.

Internet Explorer : Tarayıcınızın sağ üst bölümünde yer alan "Araçlar" bölümünden güvenlik sekmesini tıklayarak "izin ver" veya "izin verme" şeklinde çerezleri yönetebilirsiniz.

Mozilla Firefox : Tarayıcınızın sağ üst köşesinde yer alan "menüyü aç" sekmesini tıklayınız. "Seçenekler" görselini tıklayarak "Gizlilik ve Güvenlik" butonunu kullanarak çerezleri yönetebilirsiniz.

Opera : Tarayıcınızın "Tercihler" bölümünde "Gelişmiş"i seçerek "çerezler" bölümünden çerez yönetimini yapabilirsiniz.

Safari :Telefonunuzun "Ayarlar" bölümünden "safari" sekmesini seçip, "Gizlilik ve Güvenlik" Bölümünden tüm çerez yönetiminizi yapabilirsiniz.

Yukarıdaki seçeneklerin yanı sıra; tüm çerezler hakkında bilgi sahibi olmak ve çerez yönetimi için: https://www.allaboutcookies.org, https://www.youronlinechoices.eu adresini ziyaret edebilirsiniz, veya "Privacy Badger" uygulamasını kullanabilirsiniz (https://www.eff.org/tr/privacybadger). Kalıcı çerezleri veya oturum çerezlerini reddederseniz, web sitesini, mobil uygulamayı ve mobil sitesini kullanmaya devam edebilirsiniz fakat web sitesinin, mobil uygulamanın ve mobil sitesinin tüm işlevlerine erişemeyebilirsiniz veya erişiminiz sınırlı olabilir.

JetSosyal'de yer alan çerezlerle ilgili bilgiler aşağıda yer almaktadır:

_fbp :Pazarlama için Facebook Çerezi (3 Ay)

_ga : Analiz ve Ölçümleme için Google Çerezi (2 Yıl)

_gid : Sayfa Ziyaretleri Analizi için Google Çerezi (24 Saat)

_csrf : Kullanıcı Tanımı ve GET İşlemleri için JetSosyal Çerezi (Oturum Başı)

PHPSESSID : Güvenlik ve Oturum İşlemleri için JetSosyal Çerezi (Oturum Başı)

Yukarıdakilerin haricinde _gat_gtag_UA_116738429_3, _ga_ZG4ESK7LMC, _dc_gtm_UA-116738429-3, __utmt_UA-116738429-3, __utma, __utmc, __utmz, __utmb çerezleri Google Inc. tarafından otomatik olarak oluşturulur. Reklam, analiz, ölçümleme ve pazarlama alanlarında kullanılır. Cihaz bilgisi, lokasyon, oturum süresi, ziyaret ettiği sayfalar ve diğer teknik unsurları ele alır.

JetSosyal kişisel verileri hangi amaçlarla kullanıyor?

JetSosyal, mevzuatın izin verdiği durumlarda kişisel bilgilerinizi kaydedebilecek, saklayabilecek, güncelleyebilecek, devredebilecek ve işleyebilecektir.

JetSosyal sitesi üzerinden alışveriş yapanın/yaptıranın kimlik bilgilerini teyit etmek, iletişim için adres ve diğer gerekli bilgileri kaydetmek,

Güncellemeler ile ilgili müşterilerimiz ile iletişime geçmek ve gerekli bilgilendirmeleri yapabilmek,

müşterilerimize daha iyi bir alışveriş deneyimini sağlamak,

müşteri memnuniyetini artırmak,

alışveriş yapan müşterilerimizi tanıyabilmek ve müşteri çevresi analizinde kullanabilmek,

hizmetlerimiz ile ilgili müşteri şikayet ve önerilerini değerlendirebilmek,

yasal yükümlülüklerimizi yerine getirebilmek ve yürürlükteki mevzuattan doğan haklarımızı kullanabilmek,

JetSosyal kişisel verilerinizi nasıl koruyor?

JetSosyal ile paylaşılan kişisel veriler, JetSosyal gözetimi ve kontrolü altındadır. JetSosyal, yürürlükteki ilgili mevzuat hükümleri gereğince bilginin gizliliğinin ve bütünlüğünün korunması amacıyla gerekli organizasyonu kurmak ve teknik önlemleri almak ve uyarlamak konusunda veri sorumlusu sıfatıyla sorumluluğu üstlenmiştir.

JetSosyal kişisel verilerinizi paylaşıyor mu?

Müşterilerimize ait kişisel verilerin (Kullanıcı Adı, Ad Soyad, Telefon Numarası, E-Posta Adresi, Bakiye, Ödeme Geçmişi, Sipariş Geçmişi, IP Adresi, Coğrafi Lokasyon) üçüncü kişiler ile paylaşımı, müşterilerin izni çerçevesinde gerçekleşmekte ve kural olarak müşterimizin onayı olmaksızın kişisel verileri üçüncü kişilere aktarılmamaktadır.

Yasal yükümlülüklerimiz nedeniyle ve bunlarla sınırlı olmak üzere mahkemeler ve diğer kamu kurumları ile kişisel veriler paylaşılmaktadır.

Kişisel verilerle ilgili mevzuat değişikliklerinden nasıl haberdar olabilirim?

KVKK uyarınca sahip olduğunuz haklar JetSosyal'in yükümlülükleridir. Kişisel verilerinizi bu bilinçle ve mevzuatın gerektirdiği ölçüde işlediğimizi, yasal değişikliklerin olması halinde sayfamızda yer alan bu bilgileri yeni mevzuata uygun güncelleyeceğimizi, yapılan güncellemeleri de bu sayfa üzerinden her zaman kolaylıkla takip edebileceğinizi size bildirmek isteriz.

Verinin güncel ve doğru tutulduğundan nasıl emin olabilirim?

KVKK'nın 4. maddesi uyarınca JetSosyal'in kişisel verilerinizi doğru ve güncel olarak tutma yükümlülüğü bulunmaktadır. Bu kapsamda JetSosyal'in yürürlükteki mevzuattan doğan yükümlülüklerini yerine getirebilmesi için müşterilerimizin JetSosyal'le doğru ve güncel verilerini paylaşması gerekmektedir. Verilerinizin herhangi bir surette değişikliğe uğraması halinde aşağıda belirtilen iletişim kanallarından bizimle iletişime geçerek verilerinizi güncellemenizi rica ederiz.

JetSosyal'e kişisel verilerinizle ilgili soru sormak ister misiniz?

Kişisel veri saklama ve imha politikamız bulunmaktadır. Bize kişisel verilerinizle ilgili her türlü soru ve görüşleriniz için dilediğiniz zaman ulaşabilirsiniz.

JetSosyal'e bir mail gönder »